Nutriția, privită ca o activitate yoga

“Câți oameni, din cauza unei vieți trepidante, caută mijloace pentru a se
reechilibra! Ei practică yoga, zen, meditația sau încearcă să învețe să se relaxeze. Toate
acestea sunt foarte bune, dar eu consider că există un exercițiu mult mai simplu și mai eficient: să învățăm să mâncăm.

Vă miră? De ce? În loc să mâncăm oricum, în zgomot, cu nervi, cu grabă chiar – și
apoi să mergeți să faceți yoga! – nu este mai bine să înțelegeți că în fiecare zi, de 2 – 3 ori pe zi, aveți ocazia să faceți un exercițiu de destindere, de concentrare, de armonizare a tuturor celulelor?

literapia + Nutriția, privită ca o activitate yoga.jpg

În clipa când vă așezați la masă, începeți prin a alunga din mintea voastră tot ce vă poate
împiedica să mâncați în pace și armonie. Și, dacă nu reușiți imediat, așteptați, pentru a începe să mâncați în momentul când ați reușit să vă calmați. Dacă mâncați într-o stare de agitație, de nervi sau de nemulțumire, introduceți în voi o agitație, vibrații dezordonate, care se vor transmite în tot ceea ce veți face ulterior.

Chiar dacă vă veți strădui să creați o aparență de calm, de stăpânire de sine, va emana
totuși din voi o anumită agitație, o tensiune și veți comite erori, veți rosti cuvinte nepotrivite prin care veți risca să pierdeți prieteni sau să vi se închidă porți. În timp ce
dacă mâncați într-o stare de armonie, veți rezolva mai bine problemele ce vi se vor prezenta ulterior și, chiar dacă în cursul zilei veți fi obligat să alergați în dreapta și în stânga, veți simți în voi o liniște pe care activitatea voastră nu o va putea tulbura.

Începând cu începutul, cu lucrurile mărunte, vom putea ajunge foarte departe.

Să nu credeți că oboseala provine întotdeauna din prea multă activitate. Nu: ea survine, deseori, ca urmare a unei risipe de forțe. 

Atunci când mâncați fără să conștientizați importanța acestui act, chiar dacă organismul se întărește prin hrană, el nu primește din ea decât partea grosieră, materială, și care nu este comparabilă cu energiile de care ați putea beneficia dacă ați ști cum să mâncați în liniște și să vă concentrați asupra hranei, pentru a prelua elementele eterice și subtile.

Deci, în timp ce mâncați, concentrați-vă asupra hranei și proiectați asupra ei toată iubirea voastră; în acel moment se produce separarea între materie și energie: materia se dezagregă, în timp ce energia pătrunde în voi, putând dispune astfel de ea.

În alimentație, importante nu sunt alimentele propriu-zise, ci energiile pe care aceste alimente le conțin prin chintesența din ele, căci în această chintesență este viața. Partea materială a alimentului constituie doar suportul, iar chintesența, atât de subtilă, atât de pură, nu trebuie să alimenteze doar planurile inferioare, corpul fizic, corpul astral, corpul mental; ea trebuie să alimenteze, de asemenea, sufletul și Spiritul.”

Cartea: Reguli de aur pentru fiecare zi
Autor: Omraam Mikhaël Aïvanhov
Editura: Prosveta
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s