Scrisori de la sufletul tău, Victor Noble

Atunci când primim pe cineva în sufletul nostru ar trebui să ne asumăm pe deplin acest “risc”. Să înțelegem că “da”- ul a fost spus atât în fața calităților lui/ei, cât și în fața defectelor.

Însă, odată trecută euforia de început, fiecare dorește să impună propriile reguli și să schimbe în celălalt tot ce nu îi mai place. Ce nu știm însă este că rolul nostru nu este să îi schimbăm  pe ceilalți. Nu avem dreptul acesta. Tot ce putem face este să le oferim suficient de multă dragoste, astfel încât schimbările să se producă natural, de la sine.  Iubirea necondiționată are puterea să facă asta. Acolo unde este dragoste se vor produce minuni. Din acest motiv se spune că iubirea te transformă, te vindecă și scoate la iveală cea mai frumoasă, mai autentică parte a sufletului tău.

Noi nu putem schimba pe nimeni, iubirea noastră însă ar putea să o facă

Oferind dragoste necondiționată, îi oferi celuilalt încrederea că poate face schimbările pe care el dorește să le facă. Este la fel ca într-o firmă. Nimeni nu te va lăsa să schimbi principiile firmei până când nu vei obține încrederea celorlalți, experiența necesară și până când nu vei cunoaște firma mai bine decât te cunoști pe tine însuți. La fel este și în relații, iubirea oferă celuilalt încrederea că schimbările pe care vrei să le faci sunt în acord cu personalitatea lui.

Asta am realizat citind una dintre scrisorile sufletului meu. Răsfoind cartea Scrisori de la sufletul tău, Victor Noble (Editura Vidia) am dat peste o minunată prelegere care mi-a amintit că rolul meu nu este să îl schimb pe el, ci să îi ofer atât de multă iubire încât schimbările se vor produce natural. Pentru că iubirea știe mai bine decât mine ce schimbări merită să fie făcute. Iubirea știe să filtreze schimbările și să le păstreze doar pe cele benefice și potrivite evoluției noastre.

Așa că,  ori de câte ori dorești să schimbi pe cineva, întreabă-te dacă ai dreptul.

“Fiecare zi în care mi-am dorit ca tu să fii altfel este o zi pierdută”

Mesajele textului de mai jos sunt mult mai profunde decât atât, așa că te las pe tine să le descoperi.

scrisori-de-la-sufletul-tau-1scrisori-de-la-sufletul-tau-222scrisori-de-la-sufletul-tau-23scrisori

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s